El pols que mantenen l’equip de futbol de Sant Sebastià i la productora catalana de moment es decanta cap a la segona. L’Audiència Provincial de Guipúscoa ha condemnat la Reial Societat a pagar 7 milions d’euros a Mediapro per haver trencat el contracte de cessió de drets televisius que tenien el febrer del 2012, i haver-ne signat un altre amb Digital+ per a les dues següents temporades, segons la productora inclosos en el en el que mantenien ambdues parts.

Amb aquesta sentència, l’Audiència considera que no hi havia causa per extingir el contracte i revoca la resolució en sentit contrari del Jutjat de Primera Instància. La Reial Societat havia al·legat impagaments de la productora per trencar el contracte. Ara Mediapro diu estudiar les mesures que prendrà contra el club pels “danys” que hagi pogut patir.

Demana executar la sentència contra l’Atlètic de Madrid

El passat febrer, el Jutjat de Primera Instància número 44 de Madrid ja va condemnar l’Atlètic de Madrid a pagar 9.882.000 euros a la productora pels mateixos motius. Precisament, aquest dijous Mediapro va demanar formalment l’execució de la sentència.

Aquestes són les dues primeres sentències judicials fruit de les demandes presentades per Mediapro contra una sèrie de clubs de futbol que van trencar el seu contracte per adjudicar els drets televisius a Digital+ emparant-se en una resolució de la Comissió Nacional de la Competència.

En el conflicte amb la Reial Societat, al juliol del 2012, la CNC va incoar un expedient sancionador a la productora per un “possible abús de posició de domini”.