La patronal dels clubs de futbol vol més que els entre 700.000 i 800.000 euros que les ràdios es van oferir pagar pels serveix que se’ls ofereix als estadis, com ara l’entrada, la utilització de cabines i llocs de comentarista i els serveis complementaris annexos. Així ho va assegurar aquest dijous el president de la Lliga de Futbol Professional (LFP), José Luis Astiazarán, qui va qualificar d’“insuficient” l’oferta en el transcurs d’un esmorzar organitzat per Europa Press. Tot i que no va donar xifres, les cadenes situen les pretensions de la LFP entre els 11 i els 17 milions d’euros, segons la font.

Astiazarán va remarcar que els clubs demanen cobrar pels drets de transmissió i no pels serveis que ofereixen als camps, mentre que les emissores rebutgen fer-ho per aquest concepte. “Aquesta quantitat està molt allunyada i és per un concepte que nosaltres no veiem”, va assegurar.

Sobre el fet que no havien contestat l’oferta de les ràdios, Astiazarán va explicar que ja se’ls havia comunicat el mateix dia que no n’hi havia prou i que parlaven de conceptes diferents.

Dret a la informació o entreteniment?

José Luis Astiazarán també va assegurar que és “mentida” que els clubs impedeixin el dret a la informació, com acusen les ràdios, i va recordar que aquestes poden entrar al camp acreditades sempre i quan no transmetin el partit en directe.

En aquest sentit, el president de la patronal va diferenciar entre dret a la informació i entreteniment. Per exemplificar-ho, va destacar que la Llei audiovisual limita el dret d’informació de les televisions a tres minuts per jornada, i sempre dins d’un programa informatiu. La normativa, va remarcar, no protegeix l’emissió en directe d’un partit, que segons ell seria entreteniment, un tipus de contingut pel qual la LFP pot cobrar.

Finalment, Astiazarán va dir no sentir-se “amenaçat” per la possibilitat que les ràdios recorrin als tribunals, com van avisar que farien aquesta setmana.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram