La guerra entre les ràdios  i la Lliga de Futbol Professional (LFP) potser ha acabat, però potser encara queda alguna batussa més abans de signar la pau definitiva. El Govern espanyol va aprovar a l’abril un decret llei que estableix que les emissores tenen dret a entrar als estadis per informar en directe d’esdeveniments esportius sense pagar un cànon, però que també reconeixia que els clubs tenien dret a una compensació econòmica per l’ús de les instal·lacions (circumstància per la que les ràdios estaven disposades a pagar).

Així doncs, la LFP ha posat preu a aquest ús de les cabines: 456.000 euros per temporada per als partits de primera divisió, i 252.000 per als de segona i la Copa del Rei. En total, un mínim de 708.000 euros per emissora i temporada. Així ho va explicar aquest dimarts el president rotatori de RTVE, Manuel Esteve, en compareixença davant la comissió de control parlamentària.

La xifra, però, podria incrementar-se, doncs la LFP també vol que les ràdios paguin per accedir a les rodes de premsa i a les zones mixtes, tot i que no n’ha especificat les quantitats. RTVE es mostra en contra d’aquesta darrera possibilitat, però també el preu fixat per la patronal dels clubs.

La tarifa que estableix la Lliga de Futbol ara s’ha de negociar entre les parts i, de no arribar a un acord, s’hauria de recórrer a la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT), tal com estableix el decret llei.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram