Com que les ràdios i la Lliga de Futbol Professional (LFP) no es posaven d’acord sobre la compensació per l’ús de les instal·lacions dels estadis, la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) ha aprovat una mesura cautelar a petició de les primeres. Així, l’ens ha fixat provisionalment en 98 euros per partit i estadi el preu que les emissores han d’abonar als clubs per entrar als camps a retransmetre en directe els partits de primera i segona divisió i de Copa del Rei de la temporada 2012-2013.

Actualment, la CMT encara està instruint l’expedient que ha de fixar la quantitat definitiva, però ha decidit fixar una xifra cautelarment per garantir el dret d’accés als estadis, ja que la competició arrenca el proper 18 d’agost.

La LFP demanava 708.000 euros

La compensació provisional suposarien  89.474 euros per a una ràdio que accedís a tots els partits de la temporada de primera, segona i Copa del Rei, una xifra molt allunyada dels 708.000 euros que demanaven els clubs.

Per fer el càlcul, la CMT ha tingut en compte els costos directament relacionats amb el manteniment de les cabines i altres serveis necessaris per garantir les transmissions (electricitat, neteja, manteninment, seguretat, accessos, acreditacions) i n’ha exclòs altres proposats per la LFP.

La compensació per l’ús de la cabina va quedar reflectit en el decret llei aprovat a l’abril pel Govern espanyol, el qual reconeixia aquest dret als clubs, de la mateixa manera que el dret de les ràdios a transmetre en directe els partits sense pagar un cànon.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram