Tal com es preveia, la majoria del PP a les Corts Valencianes ha aprovat la llei de supressió del servei de ràdio i televisió públiques i de dissolució i liquidació de RTVV. En un ple molt tens, el text ha rebut 49 vots a favor, 42 en contra i un en blanc. La normativa ja ha estat publicada al Diari Oficial aquest dimecres en una edició especial, tal com va fer amb el decret per nomenar un nou director general.

Després de la votació, els representants dels treballadors assistents han cridat “no teniu vergonya” a la bancada popular, recolzats pels diputats de l’oposició. El president de la cambra, Juan Cotino, els ha fet desallotjar i ha acabat suspenent la sessió plenària.

Durant el torn d’intervencions, els grups de l’oposició, que no han pogut presentar esmenes, han criticat durament el PP i han demanat la dimissió del president Alberto Fabra. A més, han anunciat accions legals.

La sessió s’ha desenvolupat amb un ampli desplegament policial a l’exterior de les Corts, on s’havien aplegat nombrosos treballadors de RTVV, a alguns dels quals els han demanat la identificació.

Pendents de la fi de les emissions

Ara, un cop publicada la normativa al Diari Oficial, el Consell ha de nomenar una comissió de liquidació formada per tres persones, i en qualsevol moment es podran aturar les emissions de RTVV.

Amb tot, la liquidació de l’empresa encara trigarà, doncs abans s’ha d’aprovar un ERO per als 1.660 treballadors (la normativa estableix un mes de negociacions) i rescindir els contractes amb proveïdors, entre d’altres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram