La policia espanyola va detenir aquest dimecres el presumpte autor de les trucades amb amenaces de bomba falses a diversos mitjans de tot l’Estat, entre els quals l’ABC i La Razón, que van haver de desallotjar les redaccions mentre es comprovava que no hi havia cap artefacte. El detingut, Carlos Díaz Fernández, és el mateix que la setmana passada va irrompre en directe als platós de Más vale tarde, de La Sexta, i el Telediario de La 1.

Segons la policia, altres mitjans de Barcelona, València, Alacant, Madrid o Sevilla també van rebre trucades avisant de la suposada col·locació d’artefactes explosius. A banda d’amenaces als mitjans, també n’havia realitzat a la Sagrada Família, la Catedral de Palma, la Ciutat de les Arts de València, el Museu del Prado i la Torre de Cristal de Madrid, l’Alhambra de Granada o la Mesquita de Còrdova. Les trucades es van començar a produir el 31 de març.

Díaz, natural de Sevilla, va ser detingut a Santiago de Compostel·la on es trobava arran de dues amenaces més, a la Universitat i a l’aeroport. El presumpte autor es podria enfrontar a una pena d’entre sis mesos a un any de presó o a una multa d’entre 12 i 24 mesos, segons fonts policials.

Complot mundial

A banda de les amenaces de bomba, Carlos Díaz, que al seu blog es presenta com a escriptor, crític literari i blocaire, també va entrar a les seus de diversos diaris i agències, en ocasions despullat, per denunciar un suposat complot internacional. De fet, en la seva incursió a Más vale tarde de l’1 d’abril, va acusar el Govern dels Estats Units d’estar darrere de la mort de Luis Aragonés o Manolo Escobar i de l’accident de tren de Santiago de Compostel·la.

 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram