La nova etapa dels Telenotícies de TV3 s’havia de posar en marxa el proper 16 de gener, coincidint amb el 30è aniversari del primer informatiu emès per la cadena. Però l’estrena es trobarà un impediment: el comitè d’empresa prepara una vaga parcial de 21 a 21.30 h, la qual ja ha estat comunicada al Departament d’Empresa i Ocupació, així com una altra per l’endemà, de 14.15 a 14.45 h. Aquesta segona aturada afectaria part del Telenotícies comarques i el Telenotícies migdia, que també havien d’estrenar imatge i plató.

L’anunci de la comunicació de noves vagues parcials s’ha fet després que, aquest dimecres, les meses de negociació del conveni de TV3 i Catalunya Ràdio s’hagin reunit amb el president de la CCMA, Brauli Duart, a petició d’aquest.

Rebaixa salarial per eixugar el dèficit

Segons explica el comitè d’empresa de TV3, en la trobada, Duart ha traslladat la “necessitat” de negociar una rebaixa salarial per “eixugar el dèficit” que l’ens acumularà el 2013, el qual calcula inferior als 27 milions d’euros.

Tot i que el president de la Corporació no ha explicitat cap percentatge de rebaixa, ha proposat de nou l’equiparació amb l’estructura salarial de la sanitat pública. El comitè explica que ha respost Duart recordant que “el dèficit és conseqüència de la rebaixa pressupostària” per part del Govern, i que si aquest augmenta la seva aportació el 2014 podria eixugar-lo sense tornar a retallar la plantilla.

A més, els representants dels treballadors han avisat que no tenen intenció de negociar cap rebaixa de sou base ni d’antiguitat, per la qual cosa, si es vol tirar endavant la proposta de retallades, s’haurà d’imposar per llei.

Finalment, davant la voluntat de la direcció d’aplicar el nou conveni a partir de l’1 de febrer, el comitè assegura que és “impossible” arribar a un “acord satisfactori” per a ambdues parts abans d’aquesta data a causa de la “complexitat” i les “novetats” de la reforma laboral.