Sonia Castedo, que va dimitir com a alcaldessa d’Alacant el 23 de desembre, s’ha querellat contra la periodista Nuria Roca perquè la va titllar de “xoriça” en un editorial del programa Lo mejor que te puede pasar, de Melodía FM, reproduït al seu blog.

L’exbatllessa, imputada per diversos delictes en els casos Brugal i Rabassa, els dos relacionats amb irregularitats urbanístiques, va denunciar Roca per suposadament atemptar contra el seu honor, sol·licitant una indemnització de 75.000 euros.

En la demanda, Castedo, que va anunciar la seva dimissió a través de Facebook, fa constar que el comentari de la periodista valenciana forma part d’una campanya mediàtica contra la seva persona, i que l’ofensa de Roca és personal i professional, podent truncar la seva carrera política, segons explicava divendres la locutora de Melodía FM.

Després de fer-se públiques al setembre unes converses de Castedo amb l’empresari Enrique Ortiz, Nuria Roca va assegurar en l’editorial que, tot i no conèixer-la, li queia “molt malament”, li provocava un “enorme rebuig” i “vergonya”, i detestava tot el que representava l’aleshores encara alcaldessa d’Alacant. “Jo no sé què diran els jutges sobre les seves corrupteles, però per a mi vostè no és una presumpta xoriça, és una xoriça sense pal·liatius”, reblava la periodista.