A finals d’octubre, cinc anys i vuit mesos després de ser denunciat, Vicente Sanz, exsecretari general i excap de personal de RTVV, serà jutjat pels presumptes delictes d’assetjament i d’abusos sexuals a tres treballadores de l’ens públic.

La secció quarta de l’Audiència de València ha confirmat les dates de la vista oral: el dia 27 d’octubre declararan Sanz i les tres denunciants; el 28 ho faran els testimonis, i el 29 els pèrits, el mateix dia que es s’exposaran els informes finals de les parts.

Entre els testimonis citats per la Fiscalia hi ha José López Jaraba i Lola Johnson, director general de RTVV i directora de Canal 9 quan van succeir els fets.

Les tres treballadores van denunciar l’aleshores cap de personal de la radiotelevisió pública el febrer de 2010: a l’estiu, la direcció de l’ens públic va permetre la seva jubilació sense obrir cap expedient per la seva imputació.

S’enfronta a més de 20 anys de presó

El ministeri públic demana una indemnització de 245.000 euros i una pena de 20 anys i nou mesos de presó per a Vicente Sanz. Per la seva part, Intersindical Valenciana, personada en la causa com a acusació popular, demana 24 anys i nou mesos al considerar que els fets són “extremadament greus”, que l’acusat va fer valdre el seu càrrec, i que RTVV (que fa dos anys va ser declarada responsable civil subsidiària) no tenia mecanismes de protecció per a les víctimes.

Amb tot, les dates del judici podrien patir alguna modificació, ja que el 27 d’octubre Sanz està citat a declarar pel Tribunal Superior de Justícia pel desviament de fons de RTVV durant la visita del papa Benet XVI a València el juliol de 2006, en una peça inclosa dins el sumari de la trama Gürtel. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram