El passat divendres, el director de Vallès Visió, Jordi Seguer, va posar el seu càrrec a disposició del Consorci Teledigital Mollet després de denunciar que no se’l deixava exercir en plenitud les seves funcions i que hi havia censura als informatius de la cadena local. Aquest dilluns a la tarda, el mateix periodista anunciava via Twitter que se l’havia acomiadat “per motius econòmics”.

En piulades posteriors, Seguer afirmava que no es penedia de res, que “els que prenen decisions com aquestes tenen ‘molt a amagar’”, i que es tractava d’un “acomiadament orquestrat des de fa mesos”. El periodista responsabilitza directament l’alcalde de Mollet i president del Consorci, Josep Monràs, i l’assessor gerencial de l’ens, Feliu Tura. “El que avui ha quedat clar és que a tots els membres del Consorci Vallès Visió ja els hi va bé el model Monràs-Tura”, afirmava en un altre tuit.

Aquest mateix dilluns, El 9 Nou va fer públic un correu electrònic de la directora de Mollet Comunicació, Ainhoa Martín, on suggeria a l’assessor del Consorci com s’havia de tractar una notícia sobre la tarificació social de Mollet, a qui s’havia d’entrevistar i què s’havia de dir.

Diferències pel contracte amb Lavinia

En la carta enviada als membres de l’ens fet pública divendres per Contrapunt, Jordi Seguer es mostrava molest per les decisions que des d’un temps ençà estava prenent Feliu Tura “de manera unilateral”.

Les seves crítiques es van produir després que Tura acordés amb Lavinia, concessionària dels continguts de la cadena, una reducció dels costos de producció del 31%. La retallada implica la supressió de l’informatiu del migdia, quedant només el noticiari del vespre, així com de les retransmissions esportives.

El director es va mostrar en desacord amb les modificacions i es va queixar que no se l’havia tingut en compte, tot denunciant la “manca de transparència, secretisme i cap voluntat d’escoltar possibles alternatives tant programàtiques com de reajustament de personal”.

Abans de conèixer-se l’acomiadament, Josep Monràs va assegurar a Ràdio Mollet que hi havia hagut “consens” per a la nova programació. “El director no pot pensar que és la seva televisió. Si no creu que aquests és el seu model, té la legitimitat a anar a un altre projecte”, va respondre el president del Consorci a les acusacions de Seguer.

La mesura afectarà la plantilla, formada per una quinzena de treballadors, tot i que de moment se’n desconeix l’abast.

Els treballadors es desentenen

També aquest dilluns, la “pràctica totalitat” de la plantilla de Vallès Visió es desmarcava de les crítiques que Jordi Seguer havia transmès per carta als membres del Consorci. “Mai hem demanat ni al director del canal ni a cap altre representant que faci públic un possible malestar existent entre els membres de la redacció, com tampoc cap altra reclamació”, afirmava en un comunicat aquest grup de treballadors.

“Pensem que els problemes polítics i lluites d’interessos personals haurien de quedar al marge de la tasca que es realitza des de Vallès Visió. En cap moment hem volgut prendre partit i creiem que aquestes discrepàncies no fan més que desmerèixer la feina dels professionals que dia a dia fem possible aquest projecte en el que creiem fermament des del principi”, afegien en la nota.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram