La Casa Empordà de Figueres acull des d’aquest dissabte l’exposició Dalí, breaking news, la qual posa de relleu la faceta mediàtica del pintor empordanès. Amb la mostra, que es podrà visitar fins al 6 de setembre, Efe, Diputació de Girona i Patronat de Turisme commemoren el 75è aniversari de l’agència de notícies, el qual coincideix amb els 40 anys de la inauguració del Museu Dalí i els 25 anys de la mort de l’artista.

L’objectiu de l’exposició és analitzar la figura de Salvador Dalí des del punt de vista del periodisme i de la seva habilitat per convertir-se en el focus d’atenció de la premsa. La mostra parteix de la base que l’artista era capaç d’aparèixer en totes les seccions d’un diari. Per això, les fotografies escollides per a Dalí, breaking news segueixen un fil conductor amb estructura de diari i estan agrupades en sis apartats que representen les possibles seccions del mitjà: ciència, cultura, internacional, mèdia, política, i societat.

Dalí, breaking news consta de 40 imatges de diferents formats i d’una col·lecció de 35 fotografies més que es poden visualitzar a través d’una pantalla tàctil. A més, la mostra inclou l’entrevista que el programa A fondo de TVE va fer a l’artista, emesa el 27 de novembre del 1977.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram