L’Institut de Cultura de Barcelona ha obert el procés de licitació per al contracte de digitalització i indexació d’un mínim de 187.500 pàgines de la col·lecció del Diario de Barcelona, les quals formen part dels fons hemerogràfics de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona. El nombre aproximat de pàgines per any de diari a digitalitzar és de 15.200.

El cost màxim per imatge és de 0,16 euros (IVA inclòs), de manera que el pressupost bàsic de licitació és de 30.000 euros. El termini d’execució del contracte és de deu mesos a partir de l’adjudicació. El període per presentar ofertes finalitza el 2 de febrer.

70 anys en línia

A la tardor, coincidint amb el 225è aniversari del Diario de Barcelona, es van posar a l’abast públic els números publicats entre 1792 i 1862 a través del portal de l’Arxiu de Revistes Catalanes Antigues (ARCA). La resta d’anys de la històrica capçalera s’aniran incorporant progressivament al portal.

El Diario de Barcelona va ser fundat el 1792 per Pere Pau Husson, i el 1814 va ser adquirit per la família Brusi, qui a més de ser-ne propietària durant un llarg període, el va dirigir durant bona part de la seva existència. La publicació va passar per diverses etapes de desenvolupament, esplendor, crisi i decadència fins que, finalment, el 1994 va deixar d’editar-se definitivament en paper. Posteriorment, de 1998 a 2009, va reaparèixer en format digital.