L’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) ha atorgat la menció especial als mèdia del Premi Solidaritat al digital Periodismo Humano per haver esdevingut “un mitjà imprescindible que recull una realitat sovint oblidada pels grans mitjans de comunicació”. El lliurament tindrà lloc al Parlament el proper febrer.

Dirigit pel periodista Javier Bauluz, Periodismo Humano va néixer específicament per aportar informacions alternatives, amb un enfocament sobre els drets humans, centrades en les persones i els seus drets fonamentals.

A banda, l’IDHC ha atorgat la 26a edició del Premi Solidaritat a la Fundació Quatre Vents, així com una menció honorífica a títol pòstum a l’activista Eduard Soler.

El jurat estava format per Francina Alsina, presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social; David Bondia, director de l’IDHC; Paquita Deltell, presidenta de la Coordinadora d’Ongd i altres Moviments Solidaris de Lleida; Àlvar García Trabanca, guardonat amb el Premi Solidaritat 2011; Franscesc Mateu, president de la Federació catalana d’ONG pel Desenvolupament; Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau; Eulàlia Pascual, presidenta de la Federació Catalana d’ONG pels Drets Humans; Jaume Saura, president de l’IDHC, i Rafel Villena, president de la Coordinadora d’ONG Solidàries de Girona.