Aquest dilluns l’Observatori Europeu de la Televisió Infantil (OETI) ha inaugurat a Barcelona la 16a edició dels seus actes anuals, que enguany es celebren sota el nom de la Setmana de les pantalles sanes. Dins la programació, dijous 15 tindrà lloc el 16è Fòrum Mundial de TV Infantil, i divendres 16 la 12a edició de les Jornades de l’OETI. Ambdós actes (a la seu de les institucions europees a Barcelona) giren entorn els lemes Valors, tecnologies i generacions i Les cultures pedagògiques de la comunicació.

Durant els dos dies experts de tot el món debatran al voltant de la influència dels audiovisuals en els infants. La ciberètica, els ebooks, les funcions pedagògiques de les aplicacions o els nens com a productors audiovisuals són alguns del temes que es tractaran.

A banda, des d’aquest dimarts i fins divendres, el CaixaFòrum acull la 16a edició del Festival Internacional de l’Audiovisual de Barcelona, que preveu l’assistència de més de 1.500 alumnes de diferents escoles de Catalunya. Durant una setmana el certamen projectarà produccions de tot el món, entre elles algunes produïdes pels propis infants en el marc de l’alfabetització audiovisual. La Setmana clou dimarts 20 amb el lliurament dels premis del Festival.