El podcast del programa L’ofici de viure, dirigit i presentat per Gaspar Hernàndez a Catalunya Ràdio, ha estat guardonat amb l’European Podcast Award, el Premi Europeu de Podcàsting, en l’apartat professional.

Organitzats per Initiative European Podcast Award, es tracta d’un projecte creat a Hamburg el desembre del 2007 que vol promoure el pensament i la diversitat cultural europea, i valora que els continguts dels podcasts siguin lògics, originals i populars.

A l’edició d’aquest any s’hi han presentat més de 1.500 podcasts repartits en quatre categories: personal, de negocis, sense ànim de lucre i professionals. Els podcasts els voten els internautes i, de la llista final, un jurat internacional escull els guanyadors.

El guanyador europeu és a la vegada el guanyador del seu estat, i aquest és el cas del podcast del programa L’ofici de viure. El segon classificat en el rànquing dels millors podcasts de l’Estat ha estat el programa Generació digital, dirigit per Jordi Sellas i presentat per ell mateix i Albert Murillo, també a Catalunya Ràdio.

Els premis es lliuraran aquest mes de gener.