Una sèrie de comentaris a Twitter de caire intimidatori de Josep Anglada, líder de Plataforma per Catalunya, han aixecat l’alarma. “Tinc ganes de divertir-me. El primer que em carregaré serà el blocaire d’en X. Rius Sant, altres seguiran el seu camí”, va piular fa un parell de setmanes Anglada arran de la informació que el periodista especialitzat en moviments d’extrema dreta va publicar sobre un acte del PxC a Torrejón de Ardoz.

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) entén que piulades com aquesta i d’altres anteriors i posteriors contra el periodista, especialitzat en moviments d’extrema dreta, poden ser interpretades com a amenaces a la seva integritat física, motiu pel qual les condemna enèrgicament.

A més, l’SPC reclama que qualsevol dirigent polític respecti la llibertat d’informació i expressió i respongui amb arguments a les opinions que no li agradin, però mai amb “amenaces tan greus i poc subtils com aquesta”.

Intercanvi de denúncies

A principis de juliol, després d’una informació publicada per Xavier Rius i Sant sobre un acte a Torrejón d’Ardoz amb la presència d’Anglada, es va crear un compte fals a Twitter amb el nom i la foto del periodista amb continguts de tipus sexuals que van ser repiulats per diferents membres de PxC. El periodista va interposar una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra de Vic abans que el perfil fals fos desactivat.

Posteriorment, dos dies abans de piular que el primer es carregaria seria Rius i Sant, Josep Anglada va denunciar per calúmnies i injúries el periodista, autor del llibre Xenofòbia a Catalunya.