El Sindicat de Periodistes de Catalunya ha denunciat el precinte dimecres passat de l’emissor de la televisió comunitària LaTele per segon cop en cinc mesos. L’organització reivindica que els moviments socials disposin de mitjans propis en “igualtat de condicions” que els operadors actuals, i considera que cal modificar la llei audiovisual catalana perquè tots els actors hi puguin tenir una presència “justa i equilibrada”.

L’SPC recorda que la normativa reconeix l’existència dels mitjans comunitaris, però que no en regula la seva situació legal, que s’hauria de desenvolupar amb un reglament o amb la reforma de la llei.

“Considerem que els mitjans comunitaris són un dels elements clau per garantir el pluralisme mediàtic, i el precinte de LaTele, més enllà de l’argumentació legal, no és un bon indicador”, apunta el sindicat en un comunicat. En aquest sentit, afegeix que l’actuació de dimecres “demostra que en comptes d’afrontar el problema de fons, de caire polític, o de negociar, [el Govern] prefereix prendre mesures expeditives: el tancament d’una emissora”.

Per tot plegat, el Sindicat de Periodistes emplaça l’Executiu a què “prioritzi” la garantia del dret a la informació a partir de la pluralitat de mitjans, i reclama als partits polítics que “dissenyin una solució política al buit legal en el qual treballen els mitjans comunitaris audiovisuals”.