Aquest dijous i divendres, els treballadors de TV3 votaran si recolzen o no la proposta presentada per la direcció per tirar endavant les mesures que el consell de govern de la CCMA vol adoptar perquè el grup esdevingui una única empresa de mitjans. Com ja vam informar, mentre que el comitè d’empresa va decidir no recomanar el vot en un sentit o un altre, CGT i CCOO demanen votar-hi en contra.

Per la seva part, el Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC), tot i que en principi es va limitar a esmentar els pros i els contres de l’acord, ara es mostra obertament partidari de votar-hi a favor.

Per argumentar-ho, l’organització assenyala que el contingut de la proposta de preacord de la direcció s’ha d’analitzar globalment: “Més que els salaris, ens juguem el futur de l’empresa, i això ens ha de fer ser molt responsables a l’hora de prendre decisions”, assegura.

El sindicat entén que la proposta s’ha de valorar com a “resposta a una crisi econòmica específica de la Corporació, en forma de pla de xoc que, a canvi de la retallada salarial, es compromet a mantenir fins el 31 de desembre de 2012 el model de TV pública, la plantilla aprovada i el nivell de producció interna”.

“Un sí realista i de resistència”

L’SPC també explica que “és més que probable que la reforma de la Llei de la CCMA, que aprimarà també el consell de govern, ens portarà una nova direcció que no es comprometrà ni amb el model de televisió, ni amb el manteniment de la plantilla ni amb la producció interna”.

En aquest sentit, aposta per tenir un conveni tancat i “disposar d’un any i mig per davant per carregar-nos d’arguments i de munició si s’incompleix, procedir a fer els canvis necessaris per mostrar la nostra eficiència sent els que som i crear així les condicions perquè els ‘taurons’ econòmics i polítics de fora no es trobin un objectiu fàcil d’abatre”.

Segons el Sindicat de Periodistes, votar en contra de l’acord “no crearà les millors condicions per enfrontar els reptes de la unificació d’empreses i del possible conveni únic”, sinó que pot precipitar “mesures dràstiques”. Per això, per a l’SPC votar a favor no és un “sí claudicant”, sinó un “sí realista i de resistència”.

El “no” de CCOO

Per la seva part, CCOO argumenta la seva posició contrària remarcant que amb l’acord “no es dóna una garantía suficient” de manteniment del model actual de televisió pública per al futur, i “es deixa en la incertesa” l’elaboració d’un nou contracte-programa que asseguri la viabilitat financera dels mitjans audiovisuals públics de Catalunya, el manteniment dels llocs de treball i la capacitat com a centre de producció de TV3.

L’organització recorda que la rebaixa salarial del 5% que comporta acceptar l’acord s’afegeix “al decret de juny de 2010, la pròrroga de pressupostos i les instruccions de gener de 2011 del nou Govern, que restringien la contractació i els pressupostos de TV3”.

CCOO també argumenta en la seva petició del “no” que les retallades a TV3 i la CCMA s’apliquen “per aprimar els mitjans audiovisuals públics en benefici dels grups de comunicació privats”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram