El proper mes d’abril es preveu que s’aprovi la Llei audiovisual de les illes, la qual contempla la creació de la Balears Film Comission. El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB), però, malgrat reconèixer que és un organisme necessari, creu que és “l’excusa” per convertir IB3 una radiotelevisió privada “finançada amb milions d’euros públics”.

Segons l’SPIB, l’Executiu de José Ramón Bauzá privatitzaria IB3 mitjançant una disposició addicional única inclosa en la nova normativa la qual modificaria “la lletra i l’esperit” de la Llei de la radiotelevisió pública que el Parlament va aprovar per unanimitat el desembre del 2010. “La Llei es carrega el significat de la funció de servei públic d’IB3 i tanca la porta, amb difícil marxa enrere, a uns serveis informatius elaborats per professionals de la informació de caràcter laboral que formin part del personal propi de l’ens”, denuncia el sindicat.

“El Govern, el director general d’IB3 i la resta de directius de la ràdio i televisió públiques se seguiran rentant les mans davant acomiadaments, baixades de sous, denúncies de censura, enxufisme, etc. Estan preparant l’excusa legal per no assumir cap tipus de responsabilitat en la gestió d’IB3”, etziba l’SPIB.

A més, l’organisme critica que el conseller de Presidència, Antonio Gómez, es reunís amb alguns representants del sector audiovisual la setmana passada per informar-los sobre l’estat de la futur llei, però no va convocar la Mesa Audiovisual de la qual el Sindicat de Periodistes en forma part.