El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB) ha demanat al president del Govern, José Ramón Bauzá, que cessi “de manera immediata” al conseller de Presidència, Antonio Gómez, com a director general d’IB3, nomenat a l’estiu per decret llei. A més, també reclama que, ja que no hi ha acord per nomenar Jacobo Palazón per al càrrec, Bauzá negociï amb la resta de partits o bé un nou director d’entre els altres candidats presentats per la Mesa Audiovisual, o bé una nova candidatura. Així ho va acordar el sindicat el passat dissabte durant la celebració del seu congrés, a Palma.

A banda, l’SPIB va defensar un cop més la continuïtat de Ràdio i Televisió de Mallorca (RTVM), va demanar que es retiri l’ERO presentat la setmana passada, i va denunciar que el tancament de l’ens obeeix a causes subjectives, i no econòmiques i organitzatives.

Per altra banda, durant el congrés, i davant la manca de candidatures per ocupar la secretaria general del Sindicat de Periodistes, es va decidir constituir una junta gestora. Així doncs, ara inicia un període de reflexió i de treball fins al nomenament de la nova junta executiva, que obri un nou termini de presentació de candidatures fins a la celebració d’un congrés extraordinari previst per al 14 de gener.