La Unió de Periodistes Valencians ha obert la convocatòria de la quarta edició de la beca d’investigació periodística Emili Gisbert. En aquesta ocasió, l’objectiu és crear una guia per a periodistes i fotoperiodistes freelance que expliqui els seus drets i deures a nivell laboral, legal i comptable.

La UPV vol que el document aprofundeixi en tots aquells aspectes d’interès per als professionals de la informació freelance, des de posar en coneixement els tràmits i obligacions amb Hisenda fins a saber quan convé donar-se d’alta com a autònom, quin és el límit que es pot facturar sense estar-ne donat d’alta, o quins són els drets laborals del sector. També tractarà altres temes col·laterals, com quan es pot facturar sense IVA, l’impost d’activitats econòmiques, assegurances mèdiques, contracte TRADE, renda, etc.

A banda, la Unió de Periodistes Valencians pretén que la guia també serveixi com a llibre d’estil per a aquells professionals de la informació que, al treballar per compte d’altri, no en disposen de cap.

La beca, dotada amb 3.000 euros, es dirigeix als associats de la UPV, principalment que estiguin a l’atur o tinguin un salari per sota del mínim interprofessional. El termini per presentar candidatura finalitza el 13 de febrer. La persona escollida tindrà dos mesos per desenvolupar el projecte.