La casa de papel d’Atresmedia ha guanyat un premi Emmy Internacional –que reconeixen els millors espais de TV de fora dels Estats Units– en la categoria de millor drama, i s’ha convertit en la primera sèrie espanyola que aconsegueix el prestigiós guardó. La sèrie competia amb Urban Myths, del Regne Unit; Um contra todos, de Brasil, i Inside Edge, de l’Índia.

La cerimònia de lliurament de la 46a edició dels premis s’ha celebrat la matinada d’aquest dimarts a Nova York. “Aquesta és l’última parada d’un any increïble i un somni amb el qual mai havíem somiat”, ha assenyalat a Efe el creador de la sèrie i productor executiu de Vancouver Media, Álex Pina, qui ha recollit el preuat premi amb la directora de ficció d’Atresmedia, Sonia Martínez.

El director general d’Atresmedia TV, Javier Bardají, ha destacat que l’Emmy “demostra l’encert” del grup en la seva estratègia de ficció. “Per a Atresmedia La casa de papel és el màxim exponent de la nostra estratègia en ficció: una sèrie de qualitat, de prestigi, respectuosa amb els creadors, exportable i capaç de rendibilitzar-se al màxim”, ha assenyalat. “Avui dia, el prestigi és més que una medalla, és rendibilitat”, ha afegit.

L’Emmy corona l’èxit obtingut per La casa de papel: a més de bones audiències i la repercussió mundial –és la sèrie de parla no anglesa més vista en la història de Netflix–, la producció acumula diverses distincions: el premi a la millor sèrie dramàtica al Festival de Televisió de Montecarlo; els premis a la millor sèrie espanyola i del públic al Festival de Luchon; els premis de millor ficció i direcció al FesTVal de Vitòria, i el Premi Iris al millor guió de l’Acadèmia de TV, entre d’altres.