El canal d’orientació catòlica 13TV ha començat les seves emissions en obert aquest dilluns. Segons el conseller delegat, Álex Samanes, la crisi no és cap impediment per obrir una nova cadena. “El que no té sentit és el format de televisions com les que es feien fins ara, amb un pressupost de 600 i 700 milions d’euros”, afirma Semanes. En aquest sentit, assegura que amb l’1% d’audiència la cadena ja seria rendible.

Samanes destaca que la nova televisió generalista és una alternativa a l’oferta actual amb una graella enfocada “a tots els públics” on, a més de continguts religiosos, hi haurà informatius, programes d’entreteniment, sèries i cinema espanyol. El conseller delegat de 13TV considera que, malgrat la “gran fragmentació” que hi ha actualment a la televisió, hi ha un nínxol de mercat per a gent que defensa “valors tradicionals i té identitat catòlica”, que fins ara –assegura– cap grup mediàtic s’hi ha adreçat.

A 13Tv hi participen cinc grups inversors: la Cope; el grup de Nicola Pedrazzoli, propietari també del Canal Català TV; un grup liderat per l’expresident d’Antena 3 José María Mas Millet; un altre que lidera l’empresari Antonio Marín, i Ujue Producciones, d’Álex Samanes, exdirector de Popular TV.