Les contínues discrepàncies entre l’Ajuntament de Granollers i l’empresa Tirabol, organitzadora de la Catosfera durant els darrers tres anys, han portat a la ruptura de les relacions i al canvi d’organitzadors i de nom de les jornades. Enguany, la Catosfera passa a dir-se Digital Granollers. El principal desacord que ha provocat aquesta ruptura entre l’empresa Tirabol i l’Ajuntament és la propietat del nom Catosfera.

Segons explica Línia Vallès, el consistori creu que ell n’és el propietari, ja que considera que Tirabol només organitzava l’esdeveniment, però l’empresa opinia el contrari. Per evitar futurs problemes, l’Ajuntament ha decidit organitzar directament les jornades sota un nou nom. La decisió es produeix després que el director de Tirabol, Joan Camp, amenacés a través d’un comunicat de canviar l’emplaçament de la Catosfera.

Així doncs, els dies 3 i 4 d’octubre, la ciutat vallesana acollirà per setè any consecutiu un cicle de debats sobre les novetats tecnològiques d’internet. Digital Granollers, que vol ser un punt de trobada de la internet catalana, promourà una reflexió crítica i creativa sobre el conjunt de tecnologies vinculades a internet i la transformació inèdita i accelerada que està provocant en les nostres vides en l’àmbit professional, cultural, educatiu i de participació, en definitiva, com ens afecta com a ciutadans.

Segons fonts de l’Ajuntament, el programa de les jornades estarà basat en conceptes com l’open data, el govern obert i el big data. Com a principal novetat, es posarà especial èmfasi en els reptes ètics i els canvis de model que suposa internet, i es remarcaran les tensions entre els vells esquemes i les noves formes, com per exemple com ser ciutadà també a la xarxa.

A més, les jornades estaran actives durant tot el curs 2014-2015 a través dels blogs formatius denominats Labs.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram