El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha aprovat el nou Estatut professional dels mitjans de comunicació de la CCMA. Per primera vegada, el text recull en el seu articulat els drets i els deures de tots els professionals dels àmbits de continguts d’entreteniment i culturals, a més d’informatius i esports de la televisió, la ràdio i els mitjans digitals.

El text actual és una evolució de l’Estatut professional vigent fins ara, que emparava únicament el personal d’informatius i esports de TV3 i Catalunya Ràdio, i que ara es fa extensiu a la resta de professionals dels diferents àmbits vinculats a la creació, la producció i l’emissió de continguts: redactors, guionistes, documentalistes, lingüistes, productors, tècnics, realitzadors, dissenyadors, etc.

L’aprovació del nou Estatut és el primer pas per a la creació d’un consell professional de programes i continguts d’entreteniment i culturals de la CCMA, com a òrgan de representació del col·lectiu de treballadors d’aquestes àrees. El seu objectiu serà vetllar per la garantia dels drets professionals vinculats a la creació, la preproducció, la producció, l’emissió i la difusió de continguts, també en les activitats de publicitat i màrqueting.

El nou Estatut respon a la proposta impulsada per un grup de treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio, que la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach, es va comprometre a formalitzar fa dos anys en seu parlamentària. El document és el resultat dels treballs de la comissió formada pels consellers de la Corporació Rita Marzoa i Josep Vilar; el president del consell professional de TV3, Lluís Caelles; la presidenta del consell professional de Catalunya Ràdio, Montse Poblet, i representants de les diferents àrees de continguts de la CCMA.