Tal com estava previst, amb la convocatòria del concurs públic per a les direccions de TV3 i Catalunya Ràdio, el consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha cessat els seus responsables, Vicent Sanchis i Saül Gordillo, respectivament. Amb tot, els canvis no s’han quedat aquí i també han estat destituïts els caps d’informatius, David Bassa a la televisió i Francesc Cano a la ràdio.

Vicent Sanchis dirigia TV3 des de març de 2017 i Saül Gordillo Catalunya Ràdio des de gener de 2016 (i els mitjans digitals de la CCMA des del maig del mateix any). En aquest període, ambdós han hagut de liderar la televisió i la ràdio nacionals en circumstàncies complicades pel context polític convuls, amb atacs continuats als mitjans públics des de diferents àmbits, i finalment per la irrupció d’una pandèmia.

Fins a la resolució del concurs públic endegat, les direccions dels mitjans queden delegades en els qui fins ara eren els seus adjunts: Sígfrid Gras a TV3, Jordi Borda a Catalunya Ràdio i Geni del Vilar a Mitjans Digitals.

Per la seva part, David Bassa era director d’informatius de TV3 des de març de 2016 i Francesc Cano de Catalunya Ràdio des de maig de 2012. En ambdós casos, com a treballadors de la casa, el consell de govern de la CCMA els ha assignat noves funcions: en l’àmbit de l’estratègia transmèdia a Bassa i de la recerca a Cano.