El president del Parlament, Roger Torrent, i la vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach, han signat un conveni de col·laboració per a la difusió dels principis i funcions de la cambra amb motiu del 40è aniversari del seu restabliment.

La presidenta en funcions de la CCMA ha destacat com a “peça més important” de la commemoració un documental de producció pròpia de TV3, La història intermitent del Parlament de Catalunya, dirigit i presentat per Antoni Tortajada, el qual s’estrenarà a la tardor.

Altres accions que es duran a terme en el marc del conveni són les retransmissions de l’acte central de la commemoració (el 7 de setembre), el qual homenatjarà els diputats de totes les legislatures, i del lliurament de la Medalla d’Honor del Parlament (el 10 de setembre), que enguany s’atorga als professionals del sistema de salut.

A més, TV3 farà una entrevista institucional a Roger Torrent el 8 de setembre, i El suplement de Catalunya Ràdio emetrà el dia 12 un reportatge amb entrevistes al president de la cambra i altres testimonis.

“Vam recuperar aquesta institució de les mans del feixisme fa 40 anys per posar-la al servei de la ciutadania del país, i creiem que és una efemèride que cal recordar i posar en valor”, ha recordat Torrent en l’acte de signatura.

Per això, el president de la cambra ha mostrat la seva satisfacció per l’acord amb la CCMA per “explicar aquests 40 anys d’història” i difondre la tasca del Parlament. “Per a la democràcia són imprescindibles els mitjans de comunicació, ajuden a fer que els parlaments i les institucions en general tinguin parets de vidre”, ha assenyalat.