El secretariat del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) considera que des dels mitjans públics catalans caldria donar més cobertura al fet associatiu i, especialment, a la participació associativa juvenil per tal de “millorar la percepció social de la gent jove i combatre conceptes amb moltes connotacions negatives, com la generació ni-ni”.

Per aquest motiu, ha decidit atorgar el Premi Totxana de Comunicació a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). El guardó es lliura cada any a algun mitjà que hagi realitzat alguna pràctica periodística negativa i contraproduent per a la gent jove.

A l’altre cara de la moneda, el CJB ha lliurat el Premi de Comunicació al portal Canalsolidari.org, per fer periodisme de qualitat a partir de continguts socials i associatius, i per l’ús de les xarxes socials com a element difusor de la informació que generen les entitats. Aquest guardó distingeix algun mitjà que hagi realitzat accions informatives positives i imparcials sobre la gent jove.

Els guardons es van lliurar aquest dijous al vespre en el marc dels Premis Barcelona Ciutat Jove que es convoca anualment amb l’objectiu de fomentar el treball associatiu juvenil en els camps de la salut, la cooperació internacional i la participació.