El síndic d'Aran, Carlos Barrera, i la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach.

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el Conselh Generau d’Aran han constituït una comissió mixta per fomentar l’ús de l’aranès a TV3 i Catalunya Ràdio. L’òrgan vetllarà per la producció de continguts en llengua aranesa i per la promoció d’informació sobre l’Aran als mitjans de la CCMA.

En la primera sessió, celebrada aquest dijous, la comissió ha abordat com donar més difusió de l’actualitat de la Vall d’Aran en l’àmbit dels informatius i els programes, així com fer més present la realitat cultural aranesa en els continguts generalistes de TV3 i Catalunya Ràdio.

A més, s’ha analitzat la possibilitat de fer nous doblatges a l’aranès de continguts infantils adreçats al públic d’entre 4 i 8 anys, i s’ha valorat la possibilitat de crear d’una plataforma digital que concentri tots els continguts en aranès produïts per la CCMA.

Actualment, la programació de TV3 i Catalunya Ràdio ofereix de forma estable continguts informatius en aranès: rodes del 3/24 de dilluns a divendres i una edició del Telenotícies Comarques Val d’Aran els divendres. A Catalunya Ràdio, Eth Maitin d’Aran ofereix informació en format magazine de dilluns a divendres, de 8 a 9 h, en desconnexió per Catalunya Informació, a més del bloc de Catalonha Informacion, de dilluns a divendres de 12 a 13 h.

Tots els continguts informatius en aranès dels mitjans de la CCMA es poden consultar a www.ccma.cat/aranes.