El conseller d’Interior, Felip Puig, i el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, han signat aquest dimarts un conveni de col·laboració per a la cessió de les imatges i el transport del senyal de les càmeres del Servei Català de Trànsit (SCT).

L’objectiu és millorar el servei als usuaris tot perfeccionant els sistemes de comunicació existents entre ambdues parts en relació amb la informació del trànsit, tant pel que fa a les imatges captades per les càmeres de l’SCT com a les dades recollides pels sistemes de gestió del trànsit instal·lats a les vies públiques catalanes.

A canvi, Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio continuaran potenciant i promovent l’educació viària a través dels seus mitjans. Més concretament, la televisió pública acompanyarà les imatges de les càmeres amb missatges que promoguin l’educació viària i el respecte a les normes de circulació. A més, també es donarà suport a les campanyes de seguretat viària de l’SCT difonent espais divulgatius relacionats.

Mitjançant l’acord, la radiotelevisió pública tindrà accés a les imatges captades per totes les càmeres que gestiona i visualitza l’SCT: les pròpies de tot el territori de Catalunya, les trameses des de l’helicòpter en vols relacionats amb el trànsit, les procedents de termes municipals d’arreu de Catalunya, les d’ACESA o de qualsevol altra administració pública o concessionària de les autopistes catalanes que es rebin normalment al Centre d’Informació Viària de Catalunya (CIVICAT).

D’aquesta manera, a les imatges ja disponibles actualment s’incorporaran les que captin les 19 càmeres noves a la zona del carril VAO de la C-58, entre el Nus de la Trinitat i Ripollet, i les 13 càmeres que s’instal·laran entre la boca sud del Túnel del Cadí i Berga, que estaran operatives a finals d’aquest any.