La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i l’Institut Català de les Empreses Culturals han seleccionat tres projectes en la convocatòria oberta el juliol per a la recepció de continguts audiovisuals culturals de diferents temàtiques: arts escèniques, arts visuals, música, literatura, cinema i audiovisual i cultura digital.

Els projectes seleccionats són Celebrem, un programa d’entreteniment de temàtica cultural, amb la col·laboració de Can Calma; A2Veus, un talent show musical, amb la col·laboració d’Incís Films, i CTRL, un documagazín sobre cultura digital, amb la col·laboració d’E25 Contents.

La previsió és que els tres espais comencin la producció aquest any i es puguin estrenar el 2021. Aquests nous programes s’afegiran a una nova proposta de prescripció cultural que actualment està preparant TV3.

A la convocatòria feta per la CCMA i l’ICEC (la primera de les tres previstes fins al 2022) es van presentar una cinquantena de projectes.

La selecció final dels projectes ha anat a càrrec d’una comissió paritària formada per representants d’ambdues institucions, els quals han tingut en compte els objectius de la crida per fomentar els hàbits de consum cultural, així com que els projectes arribin a un públic ampli i que les productores no fossin molt grans, però tinguessin la capacitat de produir un programa destinat a un canal generalista com TV3.