El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha aprovat aquest dimecres un conjunt de mesures i d’acords que tenen com a objectiu iniciar el procés de conversió del grup en una única societat de mitjans i reduir la despesa. Entre aquestes mesures aprovades hi ha la reducció d’un 5% dels salaris de tots els treballadors i el possible trasllat de Catalunya Ràdio a Sant Joan Despí.

En la sessió plenària d’aquest dimecres, el consell de govern ha aprovat, amb onze vots a favor i una abstenció, els acords següents:

Absorció d’Activa Multimèdia Digital i CCRTV Interactiva · La CCMA elaborarà un projecte que condueixi a la fusió per absorció per part de Televisió de Catalunya de les empreses Activa Multimèdia Digital i CCRTV Interactiva com a pas previ a la integració de totes les empreses en una única societat. Segons l’ens, la fusió permetrà “reduir la subcontractació i ajustar els serveis multicanal a les necessitats estratègiques del grup”.

Reducció salarial i conveni col·lectiu únic · L’ens considera necessari que els treballadors de les diferents empreses del grup es redueixin un 5% i s’equiparin amb la d’altres serveis públics (fins ara, només s’havia aplicat als treballadors de la CCMA). A més, es vol iniciar una negociació col·lectiva que condueixi a un conveni únic en el marc d’una única societat de mitjans. Pel que fa al preacord del conveni TVC-CCMA per al període 2009-2011, es recorda que no ha rebut l’informe favorable preceptiu de la Generalitat, la qual cosa impedeix implantar-lo.

Racionalització de directius · Una altra mesura en matèria de “racionalització i optimització” de la plantilla serà “l’actuació” sobre les estructures directives i de comandament de les empreses de la CCMA en el marc de la unificació del grup.

Concentració de delegacions · El consell de govern també ha decidit emprendre un projecte de racionalització d’espais. En concret, el personal que ocupa l’edifici del carrer Ganduxer de Barcelona es traslladarà a altres seus, es vendran alguns immobles i hi haurà una concentració de delegacions de TV3 i Catalunya Ràdio. A més, es valorarà la “viabilitat i conveniència” de traslladar Catalunya Ràdio a les instal·lacions de TV3 a Sant Joan Despí.