La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha obert una convocatòria per seleccionar projectes de continguts audiovisuals de diferents gèneres i formats per ser produïts en règim de producció associada o de coproducció. La convocatòria és fruit de l’acord formalitzat amb el Departament de Cultura per al foment d’obres audiovisuals i cinematogràfiques catalanes de nova creació.

La dotació és de 6 milions d’euros (aportats per la Conselleria) i el termini per presentar propostes finalitza el proper 26 de juny.

Els projectes poden ser sèries d’animació i programes infantils; sèries de ficció i documentals; llargmetratges televisius i cinematogràfics; programes d’entreteniment basats en continguts culturals (patrimonials, literaris, lingüístics, musicals, populars, de les arts escèniques i visuals, etc.); continguts per ser distribuïts a les xarxes; videoclips musicals o de difusió de la cultura catalana; i documentals per a televisió i entreteniment de gran format amb contingut cultural.

Les bases expliciten que la versió definitiva dels continguts audiovisuals seleccionats ha de ser lliurada abans del 30 d’abril de 2021, i preferiblement abans del 31 de desembre de 2020.

La CCMA escollirà els projectes a partir dels criteris de artístics, culturals i de qualitat; grau de finançament i viabilitat econòmica; capacitat de projecció en els mercats internacionals; capacitat d’atreure un públic ampli i transversal, o l’encaix en una programació de televisió generalista.