La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha donat a conèixer una preselecció de 34 projectes de la crida de continguts per ser produïts en règim de producció associada o de coproducció. La iniciativa és fruit de l’acord formalitzat amb el Departament de Cultura per al foment d’obres audiovisuals i cinematogràfiques de nova creació, i està dotada amb 6 milions d’euros, aportats per la Conselleria.

En la convocatòria s’havien presentat més de 300 projectes diferents, dels quals se n’ha fet una primera selecció de 34 que suposen un volum d’inversió conjunta que assoleix els 6 milions pressupostats. Ara s’iniciarà un procés d’ajustament dels termes i les condicions de contractació amb els responsables dels projectes preseleccionats per tal que es puguin fer realitat.

Les propostes preseleccionades corresponen a diferents gèneres i formats: espais infantils, sèries de ficció, documentals, telefilms, llargemtratges, programes d’entreteniment, divulgatius i culturals.

Alguns dels projectes es podrien acabar materialitzant com a coproduccions amb À Punt Mèdia o Euskal Telebista.

La tria inicial aplega projectes de realització de continguts que, en molts casos, també podran ser distribuïts per mitjans digitals, com ara xarxes socials o plataformes d’streaming.