La vicepresidenta i presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach, ha alertat que la situació econòmica de l’ens aquest any “torna a ser molt complexa”, i que la previsió actual és tancar l’exercici amb un dèficit d’uns 7 milions d’euros “si no es prenen mesures o hi ha aportacions extraordinàries”.

En la primera sessió de control parlamentari de la nova legislatura, Llorach ha atribuït la problemàtica al fet que es treballa amb un pressupost prorrogat de 2020 que no reflecteix la caiguda dels ingressos publicitaris derivada de la pandèmia de la Covid-19.

Per altra banda, Núria Llorach ha insistit en la importància de disposar d’un nou contracte programa (el darrer va expirar el 2009) que doni estabilitat a l’ens públic. En aquest sentit, ha explicat que el passat gener es va trametre a la Generalitat l’esborrany de contracte programa per al període 2021-2024, el qual inclou la previsió de l’impacte de la crisi sanitària.

“És necessari fixar els objectius de servei públic i ha de quedar garantit aquest marc de finançament estable per afrontar les necessitats que cal abordar de forma urgent per als pròxims quatre anys”, ha remarcat la vicepresidenta de la CCMA.