El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha acordat suprimir la direcció d’Esports, creada el 2017 amb el mateix rang que les de TV3 i Catalunya Ràdio (un any abans ja s’havia posat en marxa com a àrea corporativa). D’aquesta manera, els continguts esportius tornaran a dependre de les direccions de la televisió i la ràdio.

El director d’Esports des de la creació del càrrec, Christian Garcia, va dimitir a mitjan juny per suposats “motius personals”, després de la polèmica amb el documental El cas Rosell. En la darrera comissió de control parlamentari de la CCMA, la vicepresidenta Núria Llorach va explicar que s’estava plantejant una reorganització de l’àrea d’esports “en funció de les prioritats” de l’ens i no vinculades a la renúncia de Garcia.

“Tot i els avenços en la col·laboració entre els mitjans per a la creació i difusió de continguts de manera transversal i multiplataforma, implantats l’any 2016 a la CCMA, la limitació de la capacitat d’adquisició de drets esportius i d’altres continguts externs per part de la CCMA ha condicionat fortament l’oferta de continguts d’esports, amb una afectació més alta que en cap altra àrea de continguts”, argumenta la Corporació en un comunicat.

Així doncs, l’objectiu del retorn del control dels continguts esportius a les direccions de TV3 i Catalunya Ràdio és “guanyar eficiència en la gestió i simplificar les estructures a la CCMA”.

Al capdavant de les àrees d’esports mantenen la seves responsabilitats Bernat Soler com a cap a TV3 i Xavier Campos a Catalunya Ràdio, alhora que Àlex Castells continua com a responsable de la redacció d’Esports de TV3.