El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha aprovat un avantprojecte de pressupost per al 2016 de 337 milions d’euros, 33 més que l’any passat. Per fer front a aquest increment, l’ens ha demanat al Govern de la Generalitat una aportació extra de 26 milions, segons ha explicat la nova vicepresident de la CCMA, Núria Llorach, en la seva primera compareixença davant la comissió de control parlamentari de l’ens.

Aquests 26 milions més es consideren “imprescindibles” per poder “afrontar amb qualitat els serveis” que ha de prestar la Corporació i evitar així traspassar “línies vermelles” respecte als continguts.

Llorach ha remarcat que la CCMA ha reduït el seu pressupost més d’un 30% en els darrers cinc anys, i que aquest increment serviria per atendre el retorn del 5% de sou que s’havia retingut als treballadors i el de la segona paga extraordinària.

En cas que el Govern prorrogués els pressupostos i, per tant, la seva aportació als mitjans públics, aleshores la Corporació hauria de seguir retallant en altres partides i no podria realitzar moltes de les inversions previstes per al 2016, ha advertit Núria Llorach. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram