Catalunya acollirà el proper cap de setmana la primera experiència immersiva 5G en un esdeveniment esportiu: la primera prova del Campionat del Món Superbike que se celebrarà al Circuit de Barcelona-Catalunya.

El projecte consisteix en l’enviament  de senyal de vídeo amb tecnologia 5G de dues càmeres ubicades a la zona de boxes del Circuit. Una de les càmeres permetrà viure l’experiència 360º per tal que els espectadors puguin tenir una experiència immersiva.

L’altra serà articulada per un braç robotitzat que controlarà en remot un expacient de l’Institut Guttman amb mobilitat reduïda severa, qui farà d’operador mitjançant un sensor de posició de l’iris dels ulls que permet moure el cursor sobre una pantalla dissenyada per l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (IRI-UPC). Ambdues càmeres enviaran el senyal en streaming a través de 5G al canal de YouTube de TV3.

La CCMA oferirà la transmissió de les curses del Mundial Superbike a través d’Esport3 i TV3.cat amb múltiples punts de captació mitjançant terminals mòbils d’última generació, utilitzant la tecnologia 5G i amb una realització des del núvol.

Per la seva part, els usuaris podran personalitzar la seva experiència a través de l’aplicació Experiència 5G, impulsada pel Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat i desenvolupada per Aumenta Solutions. A través de l’app es podrà rebre i provar el senyal de les dues càmeres 5G directament al dispositiu mòbil.