El president del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, i els directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Eugeni Sallent i Fèlix Riera, es van reunir el passat 26 de juliol amb els representants dels treballadors de les diferents empreses de l’ens. Durant la trobada, Duart no va concretar gaire cosa més enllà del ja exposat al Parlament en la darrera sessió de control, i va evitar pronunciar-se sobre la producció interna, els plans d’externalització i la possible integració de redaccions.

Segons els sindicats, el president de la CCMA va argumentar que abans cal veure els resultats de l’estudi extern que encarregarà per 185.000 euros (hi opten Deloitte, KPMG i Pricewaterhouse Cooper). Malgrat va admetre que es valoraran totes les opcions, també va insistir que no hi ha cap decisió prefixada. En aquest sentit, va assegurar que no entra dins dels plans del consell de govern aplicar un ERO, i que aquesta mesura queda com a última opció, tal com ja havia admès públicament quan va accedir al càrrec.

El segon MUX en perill

Pel que fa a Televisió de Catalunya, Brauli Duart va posicionar-se a favor de mantenir el segon múltiplex, un tema en el qual creu que tindrà el suport del Govern de la Generalitat. Amb tot, es va mostrar pessimista sobre el desenllaç final, tenint en compte que l’Executiu de Mariano Rajoy vol reduir el nombre de MUX a les telvisions autonòmiques i TVE.

Al juny, Duart ja va es va mostrar contrari a la seva eliminació, ja que el segon MUX és el que “ha de garantir” l’alta definició (on TV3 és capdavantera i on porta gastats molts diners) i la reciprocitat amb altres televisions, com ara IB3 o, si arriba el cas, Canal 9.

Una emissora podria deixar la FM

Quant a Catalunya Ràdio, el president de la CCMA va admetre davant els representants dels treballadors que, per temes pressupostaris, estan estudiant la possibilitat que una de les emissores del grup deixi la FM i que es mantingui únicament a internet. Tot i que no n’ha transcendit quina, la mesura segurament afectaria a iCat fm o Catalunya Música (i pel perfil d’oients, té més números la primera).

Quatre eixos de treball per al 2012

Durant la trobada, Duart va manifestar la intenció de tenir tancats abans d’acabar l’any els quatre eixos en els quals treballa la CCMA: la revisió del pla estratègic, fer un pla de viabilitat, definir el nou marc laboral i elaborar el nou contracte programa.

Per la seva part, els sindicats van manifestar el seu rebuig a l’increment de la jornada laboral i a la supressió de la paga de Nadal, i van voler deixar clar que és “fonamental” que els acords als quals s’arribi per al conveni col·lectiu es compleixin. Duart va respondre que ni ell ni el consell de govern de l’ens podien fixar cap garantia en aquest sentit.

A finals de setembre hi haurà més reunions amb els representants dels treballadors.