El sindicat CGT a Radiotelevisió Valenciana (RTVV) ha demanat l’eliminació del consell d’administració de l’ens com a resposta a les declaracions del seu president, Emilio Fernández, qui va alertar el passat cap de setmana que la situació financera de l’ens és crítica i que l’única solució passaria per la privatització de la ràdio i televisió pública valenciana.

En un comunicat, el sindicat reclama, doncs, que “posats a privatitzar” s’aposti per eliminar definitivament el consell d’administració, “estalviant als valencians l’enorme malbaratament que suposa”. De fet, la CGT ja porta reclamant la desaparició d’aquest òrgan des del 1999, i proposa que les tasques del consell les assumeixi la Comissió de les Corts Valencianes.

La CGT denuncia que ara es posi sobre la taula la possible privatització de RTVV i la conseqüent pèrdua de llocs de treball tenint en compte el “malbaratament” de l’empresa. Així, denuncia que el lloguer d’una planta a la Gran Via Marquès del Túria de més de 400 metres quadrats per instal·lar-hi els despatxos dels consellers “amb tot luxe de detalls” té un cost d’uns 340.000 euros anuals, i assegura també que el sou dels consellers “ronda els 3.000 euros mensuals per una sola reunió al mes”.

El sindicat conclou que “el pastís” del grup RTVV “ja s’ha acabat perquè se l’han engolit tot”, i demana a l’actual direcció que abandoni i deixi l’ens a mans dels qui confien amb una ràdio i televisió pública “en valencià i de qualitat”.