El Govern valencià no veurà satisfeta la seva pretensió que els acomiadaments pel tancament de RTVV no acabessin en mans de la justícia: la secció de la CGT a RTVV ha confirmat que presentarà una demanda col·lectiva contra l’ERO, després que els seus afiliats ho hagin decidit en assemblea per unanimitat. El sindicat va ser l’únic dels sis que conformen el comitè d’empresa que no va signar l’acord sobre l’expedient amb la direcció, cosa que l’habilitava per denunciar-lo.

La CGT, que considera que en el procés de l’ERO hi ha “diverses irregularitats”, no està d’acord amb la causa econòmica i la pèrdua de personalitat jurídica argumentades per l’empresa. L’organització assegura que es tracta d’un tancament patronal i que s’han fet “trampes” en aprovar una llei ad hoc per poder tancar.

El passat 24 de març, la CGT ja va criticar el “xantatge” del Consell per forçar un acord unànime sobre l’ERO que assegurés la liquidació de RTVV “sense més obstacles ni responsabilitats pendents de depurar”. El Govern, havia intentat evitar fins l’últim moment que l’expedient acabés als tribunals després de la mala experiència del primer ERO, que va ser anul·lat.