El Jutjat Mercantil número 11 de Madrid ha declarat en concurs voluntari de creditors Intereconomía Corporación (la matriu), Radiodifusión Intercontinental (l’emissora radiofònica) i Sauzal 66 (a través de la qual estan contractats els treballadors), segons ha publicat aquest dilluns el Butlletí Oficial de l’Estat. Fa dos anys el grup ja va entrar en concurs de creditors.

Ara, les tres empreses conserven les facultats d’administració i disposició del seu patrimoni, però sotemeses a la intervenció de l’administració concursal, que s’ha adjudicat a Fernando Martínez Sanz. 

Fonts d’Intereconomía han explicat a Europa Press i Efe que el grup seguirà amb la seva activitat amb “total normalitat”, i que el concurs de creditors és “l’eina adequada” per garantir la seva viabilitat futura, ja que permet “refinançar el deute amb més garanties”.

Les pèrdues i els deutes s’acumulen

Al gener de fa dos anys, Intereconomía ja va presentar un concurs voluntari de creditors, del qual en sortiria mesos després. Amb tot, segons els comptes dipositats en el Registre Mercantil, el grup va tancar el 2013 amb unes pèrdues acumulades de 50,2 milions d’euros i un deute de 92 milions.

A aquestes xifres encara hi faltaria afegir el resultat de 2014, any que va arrencar sense edició impresa de La Gaceta, amb l’execució d’un nou ERO i perdent la llicència per emetre a la TDT. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram