El comitè d’empresa d’El País porta des de principis d’any negociant el nou conveni col·lectiu amb la direcció del diari. Davant l’estancament de les converses i la intenció de l’empresa de rebaixar les condicions actuals, els representants dels treballadors han plantejat fer una sèrie d’accions durant la campanya electoral. Sens dubte la més cridanera és una vaga per als dies 17, 18 i 21 de novembre, just abans de les eleccions generals i el dia després.

Cal recordar que, el passat mes de juny, els periodistes d’El País ja van fer una vaga de signatures pel mateix motiu, cosa que ara es va tornar a plantejar, tot i que finalment s’ha optat per una acció més contundent.

El principal punt de discòrdia entre sindicats i empresa és que aquesta vol que els nous contractats tinguin un salari d’uns 22.000 euros bruts, mentre que els treballadors demanen que siguin 33.000. Recentment s’ha eliminat la paga de setembre, que suposa una reducció del 6% en el global, i que els treballadors no han denunciat perquè estan disposats a acceptar-la a canvi de la pujada de sou per als nous contractes.

Cal recordar que la plantilla del diari va rebutjar entrar dins el pla de reestructuració de Prisa, però que des del febrer s’han produït 30 sortides en forma d’acomiadaments pactats individualment i prejubilacions.

Els dies 27 i 28 de desembre, El País ja va patir una vaga dels treballadors, tot i que el diari va acabar sortint al carrer.

Font: PRNoticias