El grup de Junts per Tiana estudia portar al Síndic de Greuges i al Consell Audiovisual de Catalunya la deriva “propagandística” de la ràdio i la revista municipals. Segons denuncia el portaveu de la formació, Isaac Salvatierra, l’última edició de la publicació Tiana’t conté pràcticament en exclusiva temes gestionats des de l’alcaldia i relega el periodisme a “gairebé zero”, convertint el mitjà en un butlletí dels “ajuntaments dels anys 80”. En la mateixa situació es troba, a parer seu, La Local – Ràdio Tiana, on Salvatierra apunta que no existeix cap mena de “control”.

Aquest “canvi en les polítiques comunicatives” també és patent en els canals oficials de l’Ajuntament, d’on Salvatierra assegura que el seu grup ha estat vetat. Un exemple el trobem en la retransmissió del ple de la setmana passada. El perfil institucional del consistori a Twitter va recollir totes les propostes presentades per l’executiu. Tanmateix, aquesta retransmissió va aturar-se amb la presentació per part de Junts d’una proposta per reprovar el portaveu del PSC, Albert Sales, per les polèmiques declaracions sobre l’accessibilitat que va fer el novembre.

Salvatierra apunta que això no és un fet aïllat i que des de fa mesos el perfil “amaga” les propostes i mocions de l’oposició, només fent-se ressò de l’activitat del govern local. “Aquest canvi en les polítiques comunicatives trenca amb la tradició municipal de fer servir les xarxes de manera neutra. El ple no és de ningú, ni tampoc el perfil de Twitter de l’Ajuntament”, assenyala el portaveu, que afegeix que aquest mandat s’ha disparat el pressupost en comunicació institucional.

 

Article publicat a Línia Nord edició Barcelonès Nord.