La difusió d’imatges suposadament de l’anomenat ‘violador del cúter’ per part de diversos mitjans ha provocat que el Col·legi de Periodistes de Catalunya hagi hagut de recordar la “necessitat” de complir amb els preceptes del Codi Deontològic que regeix les bones pràctiques i els principis de l’exercici professional.

El Col·legi recorda que la publicació de la imatge i l’atribució a la persona que hi apareix de ser el presumpte agressor, vulnera diferents articles del Codi. Entre aquests, el que demana complir escrupolosament el principi de presumpció d’innocència en les informacions i opinions relatives a causes o procediments penals en curs.

El CPC també observa una vulneració del punt en què es demana difondre únicament informacions fonamentades, evitant afirmacions o dades imprecises i sense base suficient que puguin lesionar o menysprear la dignitat de les persones.

Per tot plegat, des del Col·legi es demana “responsabilitat professional i especial cautela” a l’hora d’informar de casos que, com aquest, encara estan sota investigació policial.

Un jove denuncia amenaces per haver-lo confós

Un jove de 20 anys ha presentat una denúncia després de rebre amenaces, algunes de mort, en ser confós amb el ‘violador del cúter’ per la seva semblança física amb el sospitós de la imatge difosa pels mitjans, la qual formava part de la documentació confidencial de la policia.

El Departament d’Interior ja ha obert una investigació per descobrir l’origen de la filtració als mèdia de la imatge del suposat autor de tres agressions sexuals comeses el darrer mes als districtes de Gràcia i Horta-Guinardó de Barcelona.