La Diputació de Girona ha posat en marxa un nou web de publicacions i col·leccions corporatives, amb un disseny més usable, accessible i adaptat als dispositius mòbils.

El nou portal agrupa totes les publicacions de l’ens supramunicipals, algunes de les quals fins ara tenien web pròpia, la qual cosa comportava dispersió i dificultat d’accés.

Així doncs, amb una cerca centralitzada i un disseny homogeneïtzat, es facilita la consulta d’informació al web amb la voluntat de complir els estàndards d’accessibilitat.

Al nou portal també s’hi poden consultar totes les publicacions que s’han digitalitzat, la majoria de les quals pertanyen a les col·leccions Quaderns de la Revista de Girona, coeditada amb l’Obra Social “la Caixa”, i Quaderns d’història de Girona, coeditada amb l’Ajuntament de Girona.

Un dels propòsits del servei de comunicació cultural de la Diputació de Girona és anar digitalitzant el fons editorial de la corporació, de manera que es doni accés lliure a aquelles obres publicades fa temps i que poden ser material de consulta d’utilitat per a estudiants, estudiosos i, en general, qualsevol persona interessada en les temàtiques d’àmbit local.

L’única publicació que continua tenint web propi és la Revista de Girona, amb una hemeroteca d’articles digitalitzats i indexats des del primer número, que va aparèixer l’any 1955.