Las Provincias llogarà la seva llicència de TDT a Beovisión, que proveeix de continguts vuit cadenes locals del País Valencià, pertanyent al grup Mecomlys. L’acord entre ambdues empreses va rebre el vistiplau del Govern valencià el passat divendres, gairebé un any després de l’anunci de tancament de Canal 9, i a set mesos vista de les eleccions municipals i a la Generalitat.

L’arrendament està condicionat al compliment de la concessió, cosa que no feia Las Provincias TV, que pràcticament només emetia telebotiga, i deu uns 800.000 euros a la Generalitat per la utilització del múltiplex. Actualment, només Mediterráneo TV, de la Cope, emet a tot el territori valencià.

La portaveu del Consell, María José Catalá, va assenyalar que el Govern s’havia limitat a comprovar que l’operació entre ambdues empreses complia amb la legalitat. Sobre el deute de Las Provincias, va explicar que s’estava renegociant l’acord inicial, ja que hi havia una part que consistia en publicitat a RTVV, cosa que des de l’any passat no s’ha pogut dur a terme.

L’ombra d’Alfonso Rus

Diversos mitjans apunten que la nova cadena privada tindrà el suport econòmic de la Diputació de València, el president de la qual, Alfonso Rus, s’ha mostrat partidari en diverses ocasions d’injectar diners públics a projectes audiovisuals privats en valencià que ocupessin el lloc de Canal 9. L’aportació (es parla d’entre 2 i 6 milions d’euros) es faria mitjançant el patrocini d’espais que donin cobertura a la cultura, les festes i els esports del territori, a més de divulgar la tasca de la Diputació.

A banda, Beovisión i TV Mediterráneo opten a la subvenció d’1.485.000 euros convocada per la Generalitat fa dues setmanes per a televisions que emetin a tot el País Valencià: 500.000 euros per aquest 2014 i 985.000 per al 2015.

Beovisión, filial de Mecomlys

Beovisión pertany al grup Mecomlys, que formava part de la UTE que es va adjudicar els tres paquets del concurs d’externalització de la programació televisiva de Canal 9, frustrada pel seu tancament. Sota el paraigües de Mecomlys també s’aixopluguen Canal 7 TeleValencia, Galaxia TV, Radiosiete o Onda Valencia.

El propietari de Mecomlys, Ángel Raga Payá, també és accionista de l’editora d’El Mundo a València, i va participar en la desapareguda Mediamed, impulsada per José Luis Ulibarri (imputat pel cas Gürtel), que va rebre 13 llicències de TDT local el 2006, anul·lades fa dos anys pel Tribunal Suprem. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram