L’Executiu d’Alberto Fabra ha triat pel dret i ha decidit tancar Radiotelevisió Valenciana (RTVV) arran de la sentència del Tribunal Superior de Justícia que anul·lava l’ERO que havia afectat 960 treballadors. Després de reunir-se d’urgència, el Consell ha fet pública la mesura en un comunicat on justifica la decisió perquè la readmissió dels treballadors acomiadats fa la seva continuïtat “inviable”, ja que una plantilla de 1.700 treballadors implicaria un cost d’uns 72 milions d’euros, el qual assegura que la Generalitat “no pot assumir en aquests moments”.

En el comunicat, el Consell assegura que ha volgut fer pública la decisió amb celeritat “per no prolongar de manera innecessària la intranquil·litat que suposaria per als treballadors de RTVV”.

L’Executiu assegura que per fer RTVV sostenible, tenia dues opcions: o tancar-la o redimensionar-la. Ara, descartada la segona opció per la sentència del TSJ, el Consell assegura que “només queda l’altra via que és, lamentablement, procedir a la supressió del servei públic de la ràdio i la televisió”.

El Consell eludeix responsabilitats

A més, el Govern s’espolsa la responsabilitat de la situació i la limita a la decisió de reestrucutrar l’ens, d’encarregar el procés de l’ERO a una empresa externa i a la promoció d’una nova Llei de RTVV. A partir d’aquí, diu, el procés de l’expedient va ser responsabilitat de la direcció de l’empresa, tot recordant que els motius pels quals el tribunal l’ha acabat anul·lant han estat per vulnerar els drets dels treballadors.

El vicepresident i portaveu del Govern, José Císcar (qui va arribar a dir que l’ERO era “impecable”) havia amenaçat en diverses ocasions que si el tribunal tombava l’expedient es podria acabar tancant RTVV. Amb tot, després del judici, i davant la possibilitat que finalment s’anul·lés, com així ha estat, Ciscar va suavitzar el seu discurs. Altres veus del PP valencià també havien assenyalat darrerament que la radiotelevisió pública no es tancaria si hi havia una sentència desfavorable. No serà així.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram