L’Agència Catalana de Notícies (ACN) veurà rebaixat de forma “dràstica” el seu pressupost per al 2013 i s’haurà de redimensionar. Així ho ha anunciat aquest dijous la direcció de l’empresa als treballadors, tot i que no ha concretat l’abast de la mesura.

Aquesta retallada afectarà de forma directa la plantilla, que a Barcelona podria quedar reduïda a una quinzena de persones, la meitat de l’actual. La voluntat de la direcció és “tornar als orígens” de l’ACN i concentrar-se en el territori. En aquest sentit, cal recordar que, des de fa uns mesos, ja no es renoven els contractes temporals de treballadors quan arriba el seu venciment, deixant alguns territoris sense corresponsalia.

La negociació amb els representants sindicals començarà després de la Setmana Santa, i l’objectiu de la direcció és haver executat la reestructuració de l’agència de notícies al maig.

Aquest redimensionament també implicarà que l’ACN abandoni la seva actual seu a la Via Laietana de Barcelona i es traslladi a un nou despatx més petit i econòmic.