Jornada d’ànims caldejats a la seu de Televisió de Catalunya aquest dimarts. Quatre dies després que els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio perdessin el seu conveni col·lectiu, i l’endemà d’anunciar-se que a partir del 20 de febrer es posarà en marxa un procés de modificació “substancial” de les seves condicions laborals, el comitè de direcció de la CCMA s’ha reunit a Sant Joan Despí aquest dimarts.

Els treballadors de la cadena han escridassat el president de l’ens, Brauli Duart, a la seva arribada, i han fet sonar la banda sonora d’El Padrino i L’estaca. Posteriorment, de manera “espontània”, uns 200 treballadors de la cadena s’han plantat davant l’entrada dels despatxos de direcció per expressar la seva indignació, amb crits de “Brauli Corleone”, entre d’altres.

El directius han estat des de les 12 del migdia sense sortir d’on estaven reunits, atrapats per la concentració de treballadors, el nombre dels quals ha anat incrementant, i als quals també s’han sumat alguns dels companys de Catalunya Ràdio.

Al principi de la protesta, representants de la plantilla han accedit a parlar amb Duart, a qui li han demanat que els tornin el conveni, que s’obrin de nou negociacions sense l’amenaça d’una retallada unilateral. El president de l’ens, però, els ha emplaçat al dia 20 de febrer, quan s’han de reprendre les converses.

A les vuit del vespre, els treballadors concentrats han fet un passadís perquè poguessin sortir els directius, però només ho han fet alguns, ja que la resta no veia clara la seva seguretat. Finalment, a la mitjanit, 12 hores després, ho ha fet la desena de directius que quedava per sortir, entre els quals Brauli Duart i Eugeni Sallent, acompanyats pels crits de “volem conveni” dels concentrats, que han acabat cantant Qualsevol nit pot sortir el sol.

L’altra polèmica de la jornada ha estat la cobertura que ha fet el Telenotícies vespre de la tancada, al final de l’emissió i durant poc més de 30 segons, força menys que el temps dedicat al nou plató de TV3. A banda d’això, les queixes també s’han produït perquè la notícia assegurava que els treballadors havien “retingut” els directius, cosa que neguen afirmant que només volien que Duart s’hi reunís per donar explicacions. L’editor del TN vespre, Toni Cruanyes, ha assegurat que el text havia estat consensuat per la direcció, el comitè d’empresa i el consell professional de TV3.

Durant la tancada, als voltants de TV3 hi havia estacionats alguns cotxes dels Mossos d’Esquadra i dotacions d’antiavalots, que s’han quedat tota l’estona fora del recinte sense intervenir.

[Notícia actualitzada a les 00.37 h]